Leer Effectief Te Onderhandelen

Effectieve Communicatie In Teamwork


Heb jij weleens moeite met communicatie? Ben je je bewust van je eigen manier van communiceren en van die van de ander? In deze training gaat men aan de slag met communicatie. We kijken bijvoorbeeld naar de zender, de boodschap en de ontvanger en hoe die tot elkaar in verhouding staan.


Hij of zij leert bijvoorbeeld hoe je je grenzen aangeeft en nee kunt zeggen. Deze communicatie training is geschikt voor iedereen die meer wil leren over communicatie en die zijn eigen manier van communiceren wil verbeteren. Wat communicatie precies is en hoe het werkt Meer inzicht krijgen in hoe jij zelf communiceert Hoe je jouw boodschap beter kunt overbrengen Grenzen aangeven en ruziemaken op een gezonde manier De training start met uitleg over communicatie en hoe dit eigenlijk werkt.


Vervolgens staan we stil bij de boodschap: op welke manieren kun je een boodschap overbrengen? Daarna kijken we naar het ontvangen van informatie. Aan het einde van de training ga iemand actief aan de slag met verschillende oefeningen, zoals grenzen aangeven en op een goede manier ruziemaken. Voor deze training is inspiratie gehaald uit de modellen van Lasswell (1952) en Shannon (1952).


Shannon (1952) voegt aan dit model de begrippen ‘encodering’ en ‘decodering’ toe. Hierin wordt de vertaalslag gemaakt naar de interpretatie van de boodschap. De geraadpleegde modellen zijn afkomstig van voornamelijk grondleggers in de communicatiewetenschap. Remmerswaal (2015) geeft aan dat een combinatie van verschillende modellen het beste is, met als hoofdzaak dat duidelijk wordt dat zender en ontvanger in voortdurende interactie zijn.


Leer Omgaan Met Misverstanden In Communicatie


Emoties op de werkvloer: je krijgt er als leidinggevende vroeg of laat mee te maken. Onze tips helpen je er op een goede manier mee om te gaan.


Leer Om Duidelijke Doelen Te CommunicerenBouw Overtuigingskracht Op Door Communicatie

Deze cursus bestaat uit twee onderdelen. Deze module brengt je schriftelijke communicatieve vaardigheid stap voor stap naar een hoger niveau. Dit onderdeel begint met (het herhalen van) de basiskennis van spelling en grammatica. Vervolgens komt woordkeuze en stijlkeuze aan bod. Wat is de juiste keuze en wat zijn de valkuilen? Je leert ook op je eigen taalgebruik te reflecteren en naslagwerken te gebruiken.


Ontwikkel Je Luistervaardigheden


betogen, informeren, activeren), tekstopbouw (o.a. woordweb, argumenten, conclusies) en tekstanalyse. Bij dit onderdeel horen een aantal online hoorcolleges met praktische uitleg. De online hoorcolleges verduidelijken niet alleen de leerstof, ze zorgen er ook voor dat je de stof beter onthoudt. Je kunt ze zo vaak bekijken als je wilt. Dit onderdeel behandelt communicatie en communicatieve vaardigheden.


Tot slot nog twee belangrijke onderwerpen: verbale communicatie (spreken, gesprekken voeren en luisteren) en non-verbale communicatie (wat straal je uit). Ook bij dit deel horen een aantal interessante online hoorcolleges. In de hoorcolleges komen veel voorbeelden aan bod die de leerstof ondersteunen. Er is aandacht voor de volgende onderwerpen: cultuur en communicatie, communicatieve competenties, non-verbale communicatie, het geven van feedback, conflicthantering en storytelling aan bod.


Verbeter Je Communicatie In Interculturele Situaties


Vergroot Je CommunicatiekrachtVergroot Je Sociale Impact Door Effectieve Communicatie

Je hoeft zelf geen boeken meer te kopen. Bij deze cursus hoort een contactdag. Verplichte deelname aan deze contactdag is onderdeel van de toetsing van de cursus.


Communicatie training is een proces waarbij individuen of groepen getraind worden in het verbeteren van hun communicatieve vaardigheden. Dit kan bijvoorbeeld gericht zijn op het verbeteren van mondelinge, schriftelijke of non-verbale communicatievaardigheden. Training in communicatie is belangrijk omdat effectieve communicatievaardigheden essentieel zijn voor succes in vrijwel elke carrière of functie.


Effectieve Persoonlijke Communicatie bestaat uit 7 dagen, verdeeld over 4 modules. Voordat je aan dit intensieve ontwikkelingsprogramma begint, krijg je een intakegesprek. “Een achtbaan waarin je niet alleen vanuit je eigen casuïstiek maar ook vanuit die van de andere deelnemers zeer veel input krijgt om jezelf nog beter te leren kennen.” Telefonisch intakegesprekOnderzoek samen met de trainer in welke mate het programma en de manier van werken aansluiten bij jouw leerbehoefte.


Veranker wat je geleerd hebt Formuleer doelen en wensen voor de toekomst “Erg intensief en confronterend. Maar zoveel nieuwe inzichten gekregen over mezelf. Echt een cadeautje!” Naast de opleidingsdagen dien je rekening te houden met een extra studiebelasting van ongeveer 3 tot 8 procent van de duur van de gehele opleiding.


Ontwikkel Communicatieve Vaardigheden Voor Teamwork


Blijven slapen geeft gegarandeerd een verdieping aan de trainingservaring. Zo kun je alles wat je tijdens de training leert rustig op je laten inwerken. Bovendien kun je je ervaringen met andere deelnemers delen. Onze comfortabele hotelkamers zijn gewoon op onze trainingslocaties. In de prachtige, bosrijke omgeving of bij de ruisende zee kom je helemaal tot rust.


Aan beter communiceren heeft iedereen wat. De mensen in je gezin, je collega’s, je familie, je vrienden en ook jezelf. Je voelt je beter in je vel en je zult meer bereiken. Deze gratis cursus beter communiceren in PDF is een goed opstapje om meteen te beginnen. Wil je na het doornemen van deze minicursus meer, dan kun je natuurlijk altijd een training effectief communiceren volgen.


Hieronder kun je de verschillende hoofdstukken van deze cursus beter communiceren zien. Luister meer, praat minder Een positieve houding Neem de tijd voor een ander Hoe kan ik je helpen? Meer positieve feedback Lichaamstaal Houd je doel in het oog Verander van perspectief Zet je trots opzij Vergeet niet te lachen .


Word Een Meester In Effectieve Communicatie


Als jij je volledig kunt focussen op jezelf haal je het maximale uit je training. Dat kan alleen zodra je even helemaal weg bent uit je dagelijkse praktijk. Volg Invloedrijk Communiceren daarom geheel verzorgd in onze eigen House of Influence in Oosterbeek of Amsterdam, daar zijn de next-level faciliteiten perfect afgestemd op het trainingsprogramma.


De meeste mensen communiceren op de automatische piloot. Je hebt het zelf meestal niet door, maar ieder heeft zijn eigen gewoontes in communicatie. Zo is de één heel erg gefocust op het behalen van zijn/haar doel, terwijl de ander vooral de gesprekspartner te vriend wil houden. Die verschillende gewoontes of stijlen hebben ook een verschillend effect op de situatie en de andere persoon.


Herkenbaar? Je blijft botsen tegen een muur van weerstand en discussie. Of ze haken af omdat je te langdradig bent. Of misschien heb jij juist te veel aandacht voor de ander en verlies je je eigen doel uit het oog. Met ons unieke Invloedmodel® bieden we jou op een gestructureerde manier handvatten aan die je direct kan inzetten in de praktijk.


Het is simpel, doeltreffend en combineert als enige de ‘wat’ en het ‘hoe’ in één model. Zo heb jij een makkelijk handvat dat je snel en effectief helpt om meer voor elkaar te krijgen. Het Invloedmodel® heeft 4 communicatiestijlen, ook wel Invloedstijlen genoemd. Iedere stijl heeft een aantal gedragingen: manieren van communicatie die, op de juiste manier en in de juiste situatie, zorgen dat je effectiever bent.

training om beter te communiceren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *